Ο εορτασμός της παγκοσμίου ημέρας FM στην Ελλάδα.

Aλλαγές στο Δ.Σ. του HFMA
21/06/2016
Απόφαση ΣτΕ, για το θέμα της παραβίασης Κοινοτικού Δικαίου και αντισυνταγματικότητας του άρθρου 97
09/09/2016
Aλλαγές στο Δ.Σ. του HFMA
21/06/2016
Απόφαση ΣτΕ, για το θέμα της παραβίασης Κοινοτικού Δικαίου και αντισυνταγματικότητας του άρθρου 97
09/09/2016

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Facility Management , την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, , το Ελληνικό Σωματείο για την ολοκληρωμένη διαχείριση εγκαταστάσεων (HFMA) επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του κοινωφελούς Ιδρύματος Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» στο Ίλιον.

Το Ίδρυμα αποτελεί ένα χώρο ξεχωριστό, καθώς οι τρόφιμοι του Ιδρύματος σε συνεργασία με το διοικητικό προσωπικό , έχουν αναλάβει τ η λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, ομάδες ενηλίκων (με ιδιαιτερότητες) εκπαιδεύονται σε συγκεκριμένους τομείς υπηρεσιών (παρασκευαστές εδεσμάτων, υδραυλικοί, ξυλουργοί, κηπουροί κ.ά.) με σκοπό την εκπόνηση συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς και τις συνέργιες μεταξύ αυτών, ώστε να μειώνουν το κόστος με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατά την άφιξή μας, μας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κος Ερωτόκριτος Νεόφυτος και ο Διευθυντής του ιδρύματος κος Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καταφέρνουν από το 1963 να παρέχουν ένα αξιόλογο έργο με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός κόσμου όπου τα άτομα με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές θα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία.

Η επιλογή του Σωματείου HFMA να επισκεφθεί το ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» δεν ήταν τυχαία… Θεωρήσαμε ότι εκεί πράγματι παρέχεται ένα ποιοτικό και αναγκαίο έργο από τους υπευθύνους με σκοπό οι νέοι να προετοιμαστούν για την κοινωνική ενσωμάτωση και την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, όσο και των μελών που παρευρέθησαν, ήταν η συμβολή στην προσπάθεια ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος Έτσι, προσφερθήκαμε αφιλοκερδώς να αναλάβουμε αναγκαίες εργασίες στις εγκαταστάσεις τους.

Με αυτόν τον τρόπο, θέλαμε να τονίσουμε ότι το Σωματείο μας και τα μέλη αυτού ευαισθητοποιούνται και επιθυμούν να προσφέρουν κατά το δυνατόν στις ανάγκες του Ιδρύματος.

 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  • Τα κάτωθι μέλη μας που παρευρέθησαν στην συνάντηση μας και προσφέρθηκαν εγγράφως για την εκτέλεση διάφορων εργασιών που μας υπέδειξε το Ίδρυμα:
Παντελής Κουβέλης All-Experts
Αλέξανδρος Γοργίας All-Experts
Δημήτριος Γιαπλές ΓΕΝ-ΚΑ
Αλέξανδρος Θεοδωρακόπουλος EYK
Δημήτριος Σουβατζής Globe Williams
Ιωάννης Μπίκας IOSOLUTIONS
Ευάγγελος Κακούρης ISS Facility Services
Αλέξανδρος Αλεβιζάτος REDEX
Γιώργος Δανιόλος Engie

 

  • Τους εκπροσώπους του ιδρύματος για τη θερμή φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση.

Και ας μην ξεχνάμε: ο όρος Facility Management που εμπεριέχει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε εγκαταστάσεις, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και κοινωνικό πρόσωπο, βοηθώντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.