ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ FMDAY 2019

Κλείστε τη θέση σας στο 4ο Συνέδριο Facility Management
16/09/2019
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο εταιριών Facility Management (HFMA)
10/03/2020
Κλείστε τη θέση σας στο 4ο Συνέδριο Facility Management
16/09/2019
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο εταιριών Facility Management (HFMA)
10/03/2020

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4th FM Day στην Αίγλη Ζαππείου, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019. Το συνέδριο διοργανώνεται από το ΗFMA (Ελληνικό Σύνδεσμο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων) και πρόκειται για το σημαντικότερο στη Διαχείριση Εγκαταστάσεων στη χώρα μας.

Με ανανεωμένη δομή και καινοτόμα προσέγγιση από την εταιρεία Tsomokos, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους, καθώς και να γνωρίσουν νέες δημιουργικές λύσεις & βέλτιστες πρακτικές.

O Πρόεδρος του Δ.Σ. του HFMA, Αλέξανδρος Αλιβιζάτος, κατά το εναρκτήριο μήνυμά του δήλωσε: «Η Ευρώπη ήδη υιοθετεί νέες τεχνολογίες, μοντέλα λειτουργίας, κουλτούρα, υπό το πρίσμα ολοκληρωμένων στρατηγικών FM. Η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει, αλλά και πολύ δρόμο να καλύψει. Το 4o συνέδριο του HFMA έρχεται να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα κινητοποίησης όλων για έναν ανταγωνιστικό κλάδο μέσω του μετασχηματισμού, της τεχνολογίας και των νέων τάσεων. Έρχεται να προσδώσει προστιθέμενη αξία στις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Στόχος του συνεδρίου είναι να μας ενημερώσει για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο του FM, στρατηγικές Facility Management αλλά και να μας προβληματίσει για την επόμενη μέρα του FM. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πιστέψουν και να επενδύσουν στο FM, στο σωστό FM. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να συνοδευτεί από νέα δομή και τρόπο λειτουργίας, ανθρώπινο κεφάλαιο με κατάλληλες δεξιότητες, όραμα και δέσμευση της διοίκησης.» Στο 4th FM Day συμμετείχαν από το εξωτερικό ο David Martinez, Global Director, FM House, που μίλησε για τον ρόλο του Facility Management στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ο Stan Mitchel, Πρόεδρος της Επιτροπής που ανέπτυξε το ISO 41001 στο Facility Management, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με τις διεθνείς πιστοποιήσεις στον κλάδο, και ο Dorian Hindmarsh, Director, TryEV, που αναφέρθηκε στην ηλεκτροκίνηση, και στις έξυπνες λύσεις στις αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ακόμα 20 ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους οι Χρήστος Μισαηλίδης, CEO-Asia Pasific & Middle East, Regus-IWG, Ράνια Σταθοπούλου, Head of Property, Vodafone, Μαργαρίτα Λεοντίου, Workplace Solutions Manager, Nestle, και Κωνσταντίνος Οικονόμου, Engineering Manager, Papastratos. Οι θεματικές συζητήσεις αφορούσαν στις επερχόμενες αλλαγές στον κλάδο της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων, τις αποτελεσματικές στρατηγικές, τους τρόπους στήριξης της αποδοτικότητας, τη διαχείριση υποδομών και ασφάλειας, και τη διαχείριση ενέργειας για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.
To 4th FM Day υποστηρίζει και προωθεί τον υψηλό επαγγελματισμό και την κορυφαία ποιότητα στις υπηρεσίες του κλάδου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες: ALL EXPERTS FACILITIES SERVICES, EUROCERT, GEP, IFSAS KONE, SIEMENS, VARIO